Alles wat u moet weten over Chesterfield Bank

A

Alles wat u moet weten over Chesterfield Bank

De Chesterfield-bank bestaat sinds de jaren 1700 en dus veel langer dan wij als op deze mooie wereld zijn. Er wordt gezegd dat de graaf van Chesterfield in 1700 opdracht had gegeven een bank te ontwikkelen waar heren rechtop konden zitten zonder hun pak gerimpeld te krijgen. Raad eens? Het is nog steeds in stijl en het lijkt er niet op dat het snel zal verdwijnen.

De Chesterfield wordt gekenmerkt door het ingewikkelde knoop design op de zit- en rugleuningen met redelijk strakke rug en armen zo hoog als de rug. De achterkant van een Chesterfield rug buigt ook rond naar buiten om waardoor het een unieke vorm heeft. Als je huis echter smalle doorgangen en deuren heeft, controleer dan dit type bank op je verlanglijstje, want de grootte van de arm is vrij genereus. Er zijn tegenwoordig wel modellen beschikbaar welke je tegen de muur aan kunt zetten met een rechte rug echter is dit dan net niet het originele Chesterfield design zoals we kennen.

Kleuren De Chesterfield was aanvankelijk een mannelijke bank bestemd voor donkere vergaderruimtes, statige woonkamers, “man grotten” en bibliotheken. Het is echter van mannelijke afkomst dat je niet bang hoeft te zijn om dit kunstwerk te kopen. Oorspronkelijk was het allemaal leer. Leer is een perfecte keuze voor een Chesterfield maar om toch met de tijd mee te gaan zien we tegenwoordig ook wel stoffen varianten voorbij komen.. De moderne Chesterfield kan in elke stof en in elke kleur worden gemaakt. Knallende kleuren zoals rood, groen, geel, blauw, zelfs wit, creëren een statement Chesterfields. Als je met een zachter thema werkt, is een Chesterfield een perfecte basis om het ontwerp van je kamer op te baseren.

Moderne stijl Als u meer van moderne en eigentijdse vormgeving houdt, passen de afgeronde armen van een Chesterfield niet bij uw thema. Geen nood, meubelontwerpers hebben Chesterfields bedacht met vierkante ruggen en platte randen. Deze opties geven je het mooie geknoopte design van een traditioneel Chesterfield zonder de traditionele ronde armen en rug.

Zitplaatsen Oorspronkelijk was het gemaakt als een enkele bank voor drie personen. Om praktische redenen zien we echter meer huizen met complete sets in de Chesterfield-stijl. Weer u dat u tegenwoordig ook kunt kiezen voor een modulaire zitbank gemaakt in deze stijl.

Schoonmaak en onderhoud van de Chesterfield bank Hoe u uw Chesterfield reinigt, is afhankelijk van het type stof waaruit u het maakt. Voor echt leer werkt het afvegen met een vochtige doek vaak al goed. Zorg er ook voor dat je het leer van tijd tot tijd bevochtigt. Als u andere geweven stoffen kiest, moet u mogelijk professionele reinigingsmiddelen inschakelen vanwege de hoeken en gaten van de knoppen.

Bijpassende stoelen Er zijn een paar bijpassende stoelen die goed werken met een Chesterfield-bank en het type dat u kiest, is afhankelijk van het thema waarmee u werkt, omdat een Chesterfield in elk ontwerpthema kan werken. Heb je interesse in een Chesterfield of wil je meer weten of wat er aan de binnenkant van een Chesterfield bankstel zit?

Bekijk de site van Bankstellenshop.com eens voor een super mooi overzicht!

Bekijk het originele bericht op blogspot hier