Badminton spelen

B

In Nederland zijn er veel verschillende sporten die je kunt beoefenen. Voetbal is er wel één die het meeste gespeeld wordt. Voetbal is in Nederland volkssport nummer één. Één van de andere sporten die veel wordt beoefend is tennis. Bij tennis speel je met behulp van een racket een bal over het net. Er zijn wereldwijd veel competities die worden gespeeld en er zijn ook een aantal Nederlandse tennissers die hoog in het wereldklassement zijn geëindigd. Tennis is een leuke en intensieve sport. Je hebt één lijn waarvan je speelt en je hoeft geen hele grote afstanden af te leggen. Toch is tennis een explosieve sport en is het vermoeiend. Je moet korte explosieve bewegingen en korte sprintjes maken. Een andere sport waarbij je niet een bal maar een shuttle met behulp van een racket over een net moet zien te krijgen is badminton.

Badminton

Badminton is een sport die niet zo in trek is als voetbal en tennis. Als sport wordt het een beetje onder gewaardeerd. Toch zijn er in Nederland eigenlijk in alle regio’s vele verenigingen waar je kunt badmintonnen. Je kunt sporten als recreant en als je het goed kunt en verder wilt kun je ook aan wedstrijden meedoen. Het is een sport die jong en oud kan spelen. Daarnaast kun je nog onderscheid maken tussen enkelspel en dubbelspel. Hier kun je zelf uit kiezen, afhankelijk van je voorkeur. Bij enkelspel speel je dus één tegen één en bij dubbelspel speel je twee tegen twee.

Winnen

Badminton is een sport en ook hierbij kun je dus winnen. Winnen doe je door bij je tegenstander punten te scoren. Je moet het spel winnen met twee punten verschil en degene die een punt gescoord heeft mag serveren. Door middel van tossen wordt bepaald wie er als eerste mag serveren. Je moet minstens 21 punten hebben om het spel te winnen.

Scoren kun je op verschillende manieren. Je kunt direct scoren als de tegenstander niet terug kan slaan, maar ook als de tegenstander een fout maakt. Als de tegenstander de shuttle niet over het net krijgt, of buiten het veld slaat dan krijg je dus een punt. Er zijn nog een aantal andere manieren om te scoren, hiervoor zou je de regels even moeten nalezen.

Overige

Je zou het zelf eens moeten proberen. Vaak hebben mensen er eerst een vooroordeel over, maar als ze eenmaal spelen dan zijn ze verkocht. Badminton is niet heel blessuregevoelig, maar weet je iets van sporten en EHBO dan is het wel meegenomen.