Paradijs op Zanzibar

P

Tanzania staat bekend om de geweldige safari, maar wist je dat je in Tanzania ook ultiem kan ontspannen? Wij nemen je mee naar Zanzibar: een eiland voor de kust van Afrika dat hoort bij Tanzania.

Cultuur

 

Het eiland is in handen geweest van Arabieren, Portugezen en was het onderdeel van Oman en het Verenigd Koninkrijk. Al deze veranderingen hebben er voor gezorgd dat Zanzibar een bijzondere plek om te verblijven tijdens je vakantie. De meeste inwoners van Zanzibar houden zich vast aan het islamitische geloof. In bijna elke stad of dorp kan je een moskee vinden. De rest van de bevolking is christen, hindoe of anders. Stone Town is een prachtige plaats om te wandelen. De smalle steegjes zijn een levendige herinnering aan de geschiedenis van het eiland. Er zijn veel kleine straatjes met witgewassen huisjes.

 

Winterzonvakantie

 

Het eiland wordt steeds populairder als winterzonbestemming. Op Zanzibar is het het hele jaar warm en zonnig, de temperatuur schommelt tussen de 24 en 28 graden. Van maart tot en met mei valt de meeste regen, maar de rest van het jaar is het daar heerlijk vertoeven. Je krijgt hier geen genoeg van de parelwitte zandstranden, palmbomen en het kristal heldere zeewater. Vergeet niet je snorkel mee te nemen want de onderwaterwereld is hier dus goed te bewonderen.

 

Flora en fauna

 

Onderwaterwereldliefhebbers kunnen meer dan 700 soorten koraalvissen vinden in het water rondom het eiland. Een hoogtepunt zijn de walvishaaien die rond maart in de buurt van het eiland trekken. Op het eiland zelf leeft geen groot wild, wel kun je in het Jozani Forest Reserve één van de meest bijzondere dieren bewonderen: het colobus aapje. Ondanks dat Zanzibar niet bekend staat als een vogelparadijs zijn er toch zo’n 220 soorten vogels te vinden.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden in Zanzibar of Tanzania? Klik hier voor de website van Tanzania Specialist.