Hoe kom je tot de aankoop van een degelijke reiskoffer?

H

Een goede, degelijke reiskoffer is kostbaar en er zit veel verschil in de kwaliteit van koffers. Als je op zoek bent naar een nieuwe koffer is het van groot belang dat je een koffer koopt die niet schreeuwend duur is maar tegelijkertijd moet de koffer zeker een paar jaar meegaan. Goedkoop is dan ook vaak duurkoop.

Ga vergelijken

Het is altijd goed om prijzen te vergelijken. Zit er veel prijsverschil tussen de koffers bij verschillende verkopers of is dat allemaal redelijk gelijk? Vergelijken op prijs kan goed bij sites zoals Beslist.nl of Vergelijk.nl. Maar bedenk wel dat ze niet altijd alle verkoopadressen laten zien. Zo kan het zijn dat deze sites niet of nauwelijks prijsverschillen laten zien, terwijl er in werkelijkheid winkels zijn waar dezelfde koffer misschien wel goedkoper word aangeboden.

Kies kwaliteit boven prijs

Zoals eerder gezegd is goedkoop vaak duurkoop als het gaat om een goede reiskoffer. Als je kwaliteit wil dan raad ik aan om uit de volgende merken een keuze te maken:

  • Samonite: Misschien wel het merk als het aankomt op koffers voor op reis, en dat is niet voor niks!
  • American Tourister: Gemaakt door Samsonite dus wel de kwaliteit van een Samsonite maar dan net iets scherper geprijsd.
  • Travelite: Duurzame koffers voor een mooi prijsje!

Staar je niet blind op bovenstaande merken maar gebruik ze als uitgangspunt. Houd de prijzen van deze merken aan als richtprijs en vind je koffers in dezelfde prijsklasse die je simpelweg mooier vindt? Google dan eens op het merk en bepaal of ze hoogwaardige koffers maken. Je kunt natuurlijk ook altijd een fysieke winkel binnenstappen. De verkoopmedewerkers kunnen vaak veel vertellen over de verschillende merken.

Slot

Heel belangijk wanneer je een koffer koopt is het slot: wil je een hangslot of alleen een cijferslot. Bedenk wel dat een cijferslot veel makkelijker open te breken is dan een hangslot. Ten slotte moet je bepalen of je wel een geen TSA slot wil: met een TSA slot kunnen beveiligers op vliegvelden door middel van een loper toch bij de spullen in je koffer. Stel dat je koffer uitvoerig onderzocht moet worden, dan kunnen ze je koffer dus openen zonder dat ze hem open hoeven te breken. Wel zo prettig!

Ga jij binnenkort ook een koffer kopen? Houd dan in ieder geval rekening met bovenstaande aspecten.