Wat zijn de interieurtrends van 2018?

W

Mijn woning kan wel een likje verf gebruiken.. Of zelf een hele nieuwe inrichting..? Maar waar begin ik? Hoe wordt mijn inrichting net zo perfect als de woningen die we in vtwonen zien? Onderstaand een aantal interieurtrends / tips.

Kleuren

Qua kleuren mag en kan er veel in 2018. Primaire kleuren zijn kleuren die we in 2018 veel terug zien komen op muren, kussens en pilaren. Ook natuurlijke kleuren zijn een echte trend dit jaar. Groen, beige en bruin zijn de populairste kleuren. Pastel is hiernaast een kleur die je bijna elk jaar wel terug ziet komen, een kleur die overal bij te matchen is.

Planten

Planten, planten en nog eens planten. Een trend die je bijna in elk huishouden wel tegenkomt. Grote planten, kleine planten, cactussen, je kunt het zo gek niet bedenken. Iedereen is er dol op. Planten zijn weer helemaal hip door de botanische woontrend van 2018.

Materialen

Hout, staal, koper en textiel zijn gewilde materialen anno nu. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een houten tafel met een koperen vaas erop. Stoer, maar toch natuurlijk.

Industrieel

Industrieel wonen is tegenwoordig helemaal hip. Hierbij kan je denken aan panden zoals een oude school en een oude fabriek. Woon je in een nieuwe loft? Ook dan kan je meegaan met deze trend door het industrieel in te richten. Denk bijvoorbeeld aan grote meubelen, houten grove tafels, stoere materialen zoals metaal, grote grof gebreide kussens etc.

Vloeren

Zoals al eerder benoemd is de natuurtrend een trend die je in 2018 erg veel ziet. Qua vloeren past een mooie houten vloer hier natuurlijk perfect bij. Ook PVC-vloeren met een houten uitstraling (waar de houtnerven zelfs gewoon op te zien zijn) doen het erg goed. Daarnaast is het ook mogelijk om een houten vloer te combineren met vloerkoeling. Hiermee verlaag je de kamertemperatuur met enkele graden en hoef je geen airco te gebruiken.

Succes met het inrichten van je woning!